Salıpazarı Belediyesi
Başkan Akgül Mahallelerde İncelemelerde Bulundu.
2019-08-27

Salıpazarı ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Yeşil, Çağlayan ve Dikencik Mahalleri’nde incelemelerde bulundu.

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, “İlçemizde 23 Ağustos Cuma günü öğlen 12.00 sıralarında başlayan şiddetli yağış devamında bu felaketi getirdi. Maalesef iki kardeşimizi kaybettik, kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Büyüklerimizden dinlediğimize göre son 50-60 yılda yaşanan sellerden daha büyük olduğu söyleniyor. Vatandaşımızın mahsulleri çok büyük hasar gördü, fındık ağaçlarımız heyelana kapıldı. Hasatta olan birçok ürün sel suyuyla beraber kayboldu gitti.

Salıpazarı ilçe merkezinde de köprülerden taşan sular ilçe merkezindeki esnaf arkadaşlarımıza ve ilçe merkezimize zarar verdi. Daha da ileri gittiğimiz zaman 44 mahallemizde 650 kilometrelik yol ağımızın tamamına yakınında heyelan var, incelemelerimiz devam ediyor. Maalesef gerçekten ana grup yollarımızda heyelan mücadelemiz sürüyor ve yollarımızın durumu çok perişan, fakat biz öncelikli olarak vatandaşımızın ulaşımını sağlamaya çalışıyoruz.

Yüce Rabbim inşallah böyle bir felaket tekrar ilçemize yaşatmasın. Yağan yağışlarla birlikte toprak zeminin yumuşamasıyla bu felaketler meydana geldi. Altyapıda, menfezlerde, su geçişlerinde çok büyük hasarlar var. Devletimizin katkısıyla inşallah yaralar sarılacak. Şu an ulaşamadığımız vatandaşlarımız var, ancak rahat olsunlar hepsine ulaşacağız. Tüm ekiplerimizle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.