19 MAYIS’IN 100. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Bu yıl Milli Mücadelenin başlangıcının 100'üncü coşkuyla kutlandı.

İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan 100. Yıl kutlamaları Şehir stadyumunda devam etti.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından yapılan gösteriler ve yarışmalar büyük beğeni topladı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Saydan, “Tarih, hem bir ibret vesikası, hem de bir kuvvettir, güçtür. Milletler tarihlerinden aldıkları güçle yaşar, gelecek tasavvurlarını buna göre şekillendirirler. İnsan tarihinde sadece geçmişini, yani ne olduğunu değil, aynı zamanda istikbalini de, geleceğini de arar. Dolayısıyla, bir milletin kendi gücünün, benliğinin farkına varması, yani özgürleşmesi ancak tarihinin farkına varmasıyla mümkündür. Kendi tarihine yabancılaşanlar, rüzgârın önündeki bir yaprak misali; savrulmaktan kurtulamazlar.”dedi.

Kutlamalar çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.