81 İLDE EŞ ZAMANLI SALIPAZARI’NDA DA YAPILDI

Bütün illerde eş zamanlı yapılan olan eylem ile 2019 yılı Yaya Öncelikli Trafik yılı ilan edilişi, kampanya ve tanıtımlarla kamuoyuna duyuruldu.

Salıpazarı’nda trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde sürücüler ve yayalar bilgilendirildi.

Salıpazarı Kaymakamı Ali Osman Bulat,Belediye Başkanı Halil Akgül,İlçe Jandarma Komutanı Hakan Akçay, İlçe Emniyet Amiri İbrahim Özden ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Savaş’tan oluşan protokol üyeleri ile öğrenciler yay geçitlerinde uygulama yaptı. Sürücüler uyarılılarak broşür dağıtıldı.

Kaymakam Bulat, hiç bir şey insan hayatından önemli değildir diyerek uygulamaya destek çıktı. Kaymakam Bulat “Trafikte öncelik yayaların, özellikle yaya geçidinin olduğu yerlerde sürücülerin durarak yayalara yol vermesi, onların güvenliği açışından son derece önemli. Bu kurala uymayan sürücülere cezai yaptırım uygulanacaktır.”dedi.