TÜMÜ SALIPAZARI’NDA GÖNÜLLERE DOKUNAN BİR PROGRAM

Merkez Kız Kur’an Kursunda  bu yıl hizmete giren İşitme Engelli ,fiziksel engelli,orta seviyede zihinsel engelli bireyler Kur’an –ı Kerim okumayı öğreniyor .

DAHA DUYARLI OLUNMALI

Kur’an Kursu Öğreticisi Nuran Sağlam tarafından eğitim verilen kursiyerler  ve aileler ilçede açılan kurs dolayısıyla mutlu olduklarını ifade ederek “Engelleri aşabilmemiz için bizim de yaşam alanlarımızın eğitim alanlarımızın daha yaşanılabilir hale getirilmesi ,bizlerin toplumla bütünleşmesi adına vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını da arzu ettiklerini” söylediler.

SALONDA DUYGULU ANLAR

Programın açılışında Kur’an-ı Kerim ,tilavetini  İşitme Engelli  Fatma  Çalışkan   işaret dili ile okuduğu sure’yle  büyük ilgi topladı ve  salonda bulunan davetlileri duygulandırdı.Program İlahiler ,şiirler ,4- 6 yaş miniklerinin sunumu ve dua ile devam etti.

“İNSANLARIN BAKIŞLARI ALTINDA EZİLİYORLAR”

Kurs Öğreticisi Nuran Sağlam önce Bafra da 4 yıldır işaret dili ile Kur’an-ı Kerim  Öğrettiğini ve  bir öğrencimiz 4 hafta da okuma yazma işaret dili ve Kur’an  öğrendiğini ifa de etti. Sağlam “Öğrencilerimiz Öğrenmekte zorluk çekmiyorlar, sadece sokağa çıktıkların da insanların bakışları altın da eziliyorlar. ilçemiz de daha güzel hizmetler yapabilmek için en alttan en üste tüm Salıpazarı halkının el ele gönül gönüle vermesini, engelli ailelerine karşı biraz daha hassas olmaya davet ediyorum. Tüm protokole ve kat%