BAŞKAN AKGÜL'DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.
Başkan Akgül, mesajında;Büyük bir yurt sevgisi ve özveriyle yurdumuzun dört bir köşesinde görev yapan, gelecek nesilleri çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla hazırlamak için tüm güçlüklere göğüs gererek çaba gösteren değerli öğretmenlerimize minnettarız.Aydınlığın simgesi, toplumun yol göstericisi öğretmenlerimizin, mesleklerinin saygınlığına yaraşır, çağdaş yaşam olanaklarına kavuşturulması, önceliklerimizden biri olmalıdır. Bir ülkenin eğitime ilişkin sorunlarını çözmesi, kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanlarda kalkınması ve üretimiyle çağa yön verebilmesi anlamına gelecektir.Gerçeği, yeniliği, gelişmeyi ve bilimsel düşünceyi anlatan, doğruluk, dürüstlük ve yardımseverlik gibi insanı ayrıcalıklı kılan öz değerlere ulaşmamızı sağlayan tüm öğretmenlerimize saygı ve gönül borcu duyuyoruz.Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, eğitim şehitlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyor; yüreklerinde Atatürk’ün yakmış olduğu ilim ve irfan meşalesi ile tüm yurdu aydınlatacak olan tüm öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.