SALIPAZARI CUMHURİYET MEYDANI DOLDU-TAŞTI

15 Temmuz darbe girişimi ardından geçen yıl kutlanmaya başlanan 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü ikinci yıldönümü  Salıpazarı Cumhuriyet Meydanında kutlandı.

15 Temmuz darbe girişimi ardından geçen yıl kutlanmaya başlanan 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü ikinci yıldönümünde Salıpazarılılar Cumhuriyet  Meydanına akın etti.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz 2016’daki kanlı darbe girişimi karşısında destan yazan Türk Milleti’nin ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ olarak kutladığı yıldönümünde Salıpazarı yaşlısı, genci ve çocuğuyla Cumhuriyet Meydanını doldurdu.

Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı saygı duruşu ve istiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar ile başladı. 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan Sinevizyon gösterisinin ardından Salıpazarı Kaymakamı Hilal Küsmez Günaydın ve Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül birer konuşma yaptı.

Günün anlam ve önemini anlatan şiirlerin okunmasının ardından Meydanı dolduran halka ikramda bulunuldu.

Geceye Salıpazarı Kaymakamı Hilal Küsmez Günaydın, Belediye Başkanı Halil Akgül, İlçe Jandarma Komutan Vekili Aytaç Çaylak,İlçe Emniyet Amiri İbrahim Özden, Jandarma Karakol Komutanı Ayhan Serbest, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Yaman,Muhtarlar Dernek Başkanı Erol Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Savaş, Ülkü-Tek Samsun Şube Başkanı İlyas Aydın, şehit yakınları,gaziler,daire amirleri, sivil toplum kuruluşları,jandarma personeli  ve yüzlerce vatandaş Türk bayrakları ile katıldı