İstanbul'da Samsun bayramı

Samsun Dernekler Federasyonu'nun(SADEF) 'Sevgi ve Hoşgörü Kahvaltısı' adı altında düzenlediği Büyük Buluşma'ya katılan 2 bine yakın Samsunlu, hasret giderdi.

SADEF tarafından İstanbul Üsküdar'da düzenlenen Sevgi ve Hoşgörü Kahvaltısı, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Çiğdem Karaaslan ve Ravza Kavakçı, milletvekilleri Akif Çağatay Kılıç, Orhan Kırcalı, Halis Dalkılıç'ın yanısıra 2 bine yakın Samsunlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

BAŞ: SAMSUN BİRLİKTELİĞİ İÇİN

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in ev sahipliğinde belediye hizmet binasının VİP Salonu'nda gerçekleştirilen kahvaltının açılış konuşmasını yapan SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş, "2004 yılında kurulan SADEF, gurbette hemşehrilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde olmak, örf, adet ve kültürel geleneklerimizi bir arada yaşayabilmek amacıyla çalışmalarını, hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. Daha güçlü bir Samsun birlikteliği için mücadele ediyoruz" dedi.

KILIÇ: BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN

Kahvaltıda birer konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ile milletvekili Akif Çağatay Kılıç, SADEF'e organizasyon nedeniyle teşekkür etti. Karaaslan, "Samsunluların birlik ve beraberliğinin İstanbul'daki yansıması olan bu kahvaltıda yer almak mutluluk verici" derken, Kılıç ise, "Bu birlik ve beraberliğimizin daimi olmasını en büyük dileğimiz" ifadelerini kullandı.

Kahvaltı programına Samsun'dan ayrıca Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de katıldı.