SALIPAZARI’NDA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

19 Ekim Muhtarlar Günü dolaysıyla Cumhuriyet Meydanında program düzenlendi.
Atatürk Anıtına Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Salıpazarı Muhtarlar Dernek Başkanı Hasan Yüksel yaptı.

Başkan Yüksel yaptığı konuşmada;

19 Ekim’i Muhtarlar Günü ilan eden  Sayın Cumhurbaşkanımıza ve gazi meclisimizde grubu bulunan siyasi partilerimize  bize teşekkür ediyorum.

Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi 1829 dan bu yana faaliyetlerini sürdürrmektedir.  Muhtarlar, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumları ile ilişkilerinde aracı bir rol oynarken  diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığı sağlamaktadır.

Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız demokrasinin çekirdeği denebilecek bir özelliğe sahiptir. Toplumsal barış, özgürlük, eşitlik ve adalet gibi kutsal değerlere sahip çıkan tüm muhtar arkadaşlarıma hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle değerli muhtarlarımızın 19 Ekim muhtarlar gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Cumhuriyet Meydanındaki  programın ardından Muhtarlar Derneği Binasında tebrikleri kabul eden Başkan Yüksel katılımcılara ikramlarda bulundu.

Programa Salıpazarı Kaymakamı Hilal Küsmez Günaydın, Belediye Başkanı Halil Akgül, Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Yaman, İlçe Jandarma Komutanı Hakan Akçay, ile Mahalle Muhtarlar katıldı.