15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri ile anıldı.

15/07/2017

Yazı Boyutu

Salıpazarı  llçesinde, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit düşenler 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri ile anıldı.

Gökçeli Mahallesi 15 Temmuz Şehitler Meydanında gerçekleştirilen kutlamalara Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül,İlçe Jandarma Komutanı Hakan Akçay, Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Yaman ile ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda 15 Temmuz gecesi yaşananlarla ilgili görseller,slayt gösterileri ve şiirler okundu. Akşam namazı İlçe Müftüsü Avni Bolat tarafından kıldırıldı. Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konuşan Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, şunları söyledi:

Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bu vatan için şehit olan canınını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor yine 15 Temmuz gecesi göğsünü tanklara siper eden tüm gazilerimize şifa diliyor, o gece meydanları dolduran tüm halkımıza şükranlarımı iletiyorum.

15 Temmuz gecesi cumhurbaşkanımızın çağrısıyla yüce Türk milleti meydanlara dolmuş ve hainlere dersini vermiştir.

Bu aziz millet darbeye karşı koyarak adını bir kez daha tarihe altın harflerle yazdırmıştır.  Allah’a şükürler olsun ki darbelerin susturduğu ezanlardan, ezanların susturduğu darbeleri gördük. Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır. 15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayanlar gördüler ki egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.

Bu milletin parasıyla alınan tanklarla uçaklara  TBMM bombalanmış, halkımızın üzerine kurşun sıkılmıştır.

Sormak istiyorum hainlere, 15 yılda yapılan 20.000 km duble yolu mu beğenmediniz de darbe yaptınız? 3.000 dolardan 10.000 dolara çıkan milli geliri beğenmediğiniz için mi darbe yapmaya kalktınız ? 5 yıldızlı otel konseptinde olan hastenelerimizi 7 yıldızlı otel yapmak için mi darbe yaptınız?

Türk milleti ne zaman ayaklansa, kendi kendini yönetmeye kalksa hep bu şekilde darbe girişimleriyle karşı karşıya kalmıştır. Bizim Türk milleti olarak birlik, beraberlik içinde olmamız, iyi olmamız, diri olmamız ve çok çalışmamız lazım.

Yüce Türk milleti Sakarya Meydan Muharebesi, Dumlupınar’da, Çanakkale’de nasıl 7 düvene karşı savaşıp gücünü gösterdiyse 15 Temmuz gecesi de büyüklüğünü göstermiştir. Huzurlarınızda bir kez daha aziz Türk milletine teşekkür ediyorum.

Bizim asıl vatanımız burasıdır. Biz Iraklılar gibi, Suriyeliler gibi bir başka yere sığınmaya ne de başka yere gitmek gibi bir düşüncemiz yoktur.  Ölsek de kalsak da bu topraklarda hep beraber kenetlenmek zorundayız.  Bu vatana ihanet edenler kesinlikle bir gün cezasını çekecektir.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki konuşması  Meydana kurulan dev ekrandan naklen takip edilerek, 15 Temmuz Belgeseli izlettirildi. Ellerinde bayrak ve meşalelerle yüzlerce kişinin katıldığı Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde vatandaşlara pide ve ayran ikramı yapıldı.

15 Temmuz Şehitler Meydanında Kur'an-ı Kerim okunması ve  Demokrasi Nöbetiyle devam eden program toplu kılınan sabah namazıyla sona erdi.