ÇANAKKALE’YE GÖNÜL DOSTLARI UĞURLANDI

Salıpazarı Belediyesi ve Salıpazarı Tanıtım Turizm Derneğinin, bu vatanın nasıl kazanıldığının daha iyi anlaşılması için her yıl geleneksek olarak gerçekleştirdiği Çanakkale gezileri sürüyor.

Salıpazarı Cumhuriyet Meydanından uğurlanan kafilede yer alanlar , bir destanın yazıldığı tarihi mekânları görecek olmanın heyecanını yaşadıklarını ve şimdiden duygulandıklarını ifade ettiler.

Çanakkale’nin tarihimiz açısından çok özel bir yere sahip olduğunu belirterek uğurlama töreninde konuşan Belediye Başkanı Halil Akgül, “Çanakkale Savaşları dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir destana şahitlik eden, insanlık tarihine geçen savaşlardandır. Bu kutsal vatan topraklarının nasıl kazanıldığı, uğruna ne bedeller ödendiği Çanakkale’de saklı. 1915 yılında nasıl batı emperyalizmine geçit vermediysek bugünde aynı kararlılık ve azimle geçit vermeyeceğiz. Çanakkale ruhu ve bilincinin sadece okuyarak veya sözlü anlatımlarla anlaşılmasının yeterli olmayacağı, o heyecanı ve ruhu yerinde yaşamanın daha doğru olacağı düşüncesiyle yola çıkarak bu geziyi organize ettik. Bizim amacımız Çanakkale destanın yazıldığı yerleri herkesin görmesi ve o havayı teneffüs etmesidir. Atalarımızın, dedelerimizin büyük sıkıntılar içinde kazandıkları zaferin yaşandığı yer ve mekânların daha yakından tanınması millet olarak birbirimize kenetlenmemizi sağlayacaktır. 2 ayrı grup halinde Çanakkale’ye uğurlayacağımız vatandaşlarımız Çanakkale şehitlikleri ve şehrin tarihi yerlerini ziyaret edip, tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan savaşın geçtiği yerleri görme imkânı bulacaklar. Düzenlediğimiz bu organizasyonda bizi yalnız bırakmayıp davetimize icabet eden herkese teşekkür ediyorum. Tüm kardeşlerime hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.